Tipsbingo

Tipsbringo eller som man det även kallas Gåbingo är en variant av en tipspromenad. Gåbingon, tipsbingon introducerades av Korpen i Timrå år 1969. En populär variant av bingo är just tipsbingo, gåbingon och den passar alla målgrupper.

Bästa med Tipsbingo

Bingon är flexibelt eftersom det är arrangören som bestämmer svårighetsgraden på spelet och kan anpassa spelet efter sina spelare. Om man håller tipsbingon enkel så passar det även de minsta barnen och vill man göra det svårare kan man bjuda på en riktigt bra utmaning.

Tipsbingo, gåbingon är kul och passar i olika sammanhang som en på firmafest, en avslutning eller för en dagisklass. Så länge som man planerar spelet smart och grundligt så finns det inga begränsningar för spelet och dess spelare.

Spelet kan man spela genom att gå runt en viss sträcka där lappar med frågor finns utsatta. Frågorna har oftast tre svarsalternativ, 1, X eller 2, det kan vara tre färdiga svarsalternativ eller svar i fritext där man belönar det mest rätta svaret. Denna typ av regler liknar den vid tipspromenader. Sträckorna på tipsbingo kan variera. Sträckan kan vara kort och självklar eller längre och kräva orientering med karta och kompass. Om man inte använder sig av karta kan man ha väganvisningar vid varje fråga/lapp.

Man kan också ha en snitslad bana för att visa rätt väg.

Såhär spelar man

Bingospelet kan även spelas av att man har en bingobricka sedan går man runt en bestämd sträcka som kan variera i längd men den brukar vara kring en till två kilometer för att alla ska orka gå runt. På olika ställen på denna sträckan så finns det skyltar med en grupp siffror uppsatta som man sedan markerar på sin bricka.

Istället för att sitta still och spela bingo så förenar man här nytta med nöje istället samtidigt som det driver in pengar till arrangören.

Rättvisa i tipsbingo

Tipspromenader brukar uppskattas av de flesta men med dagens mobiltelefoner har man lätt till hands att fuska sig till vinster genom att leta upp rätt svar. Det är då mycket mer rättvist med tipsbingo, gåbingo där slumpen avgör om man vinner på sina nummer eller inte.

Arrangera tipsbingon

När man ska arrangera en tipsbingo, behöver man ta betalt för bingobrickor. Vad en bricka kostar varierar beroende på vilken förening som anordnar bingon. Tänk ut ett bra pris. Även priserna kan variera man kan i princip vinna allt från pengar till kaffe eller choklad.

De som arrangerar tipsbingo, gåbingo spelen kan vara vem som helst egentligen så som idrottsföreningar, korpen, Lions eller andra föreningar.

Om man arrangerar tipsbingo eller gåbingo så ska man på förhand räkna ut ett utslagsmoment så det inte blir oavgjort eller orättvist.

Ibland anordnas även barnrebusar i samband med bingon för att göra det lite roligare för barnen som deltar och vissa arrangörer drar extra vinster så om man inte har vunnit något på sin bricka så har man ändå chansen att vinna.

Stora fördelar

Fördelarna med tipsbingo är att man förenar nytta med nöje. Istället för att bara sitta stilla så kommer man ut och rör på sig i den fina naturen. Det är också ett socialt spel där man träffar andra människor, kan vara social och umgås. Det är vanligt att man fikar och umgås efter bingon. Arrangörerna brukar sälja fika till en billig peng till bingospelets spelare.

En annan fördel är att man stödjer föreningen som arrangerat bingon. Syftet med denna typ av bingo är att man vill uppmuntra till motion och uteliv. Det passar även för spelare i alla åldrar och är en kul sak att göra tillsammans med vänner eller familj.

En spännande utflykt tillsammans med de man tycker om och chansen till att vara social med andra spelare och lära känna nytt folk, fika och olika vinstchanser. Samtidigt som man kan få motion i sin egen takt och njuta av naturen. Kan det bli mycket bättre egentligen med bingo?